Historiku PDF Print
Thursday, 05 May 2011 13:00

Historiku

Programi Studimor Për Arsimimin e Mësuesve ne Gjuhen Shqipe 
u konstituua ne vitin 2004 si njësi e veçantë e Universitetit 
te Malit të Zi. Akti konstituues u nënshkrua nga komisioni i 
amzës të cilin e përbënin, Prof. Dr Lubisha Stankoviq, 
Prof Dr Sllobodan Backoviq, Prof. Dr David Kalaj, Prof. Dr Bojka Gjukanoviq, 
Prof. Dr Ratko Gjukanoviq dhe Dr Maksut Haxhibrahimoviq. Ai udhëhiqet që 
nga fillimi nga Prof Dr David Kalaj. Në shtator të vitit 2004 
startoi gjenerata e pare e studenteve qe numëronte 45 studentë. 
Ne vitin shkollor 2010/2011 u regjistrua gjenerata e 7 e studentëve. 80 % të 
lëndëve ligjërohen në gjuhën shqipe, kurse 20 % në gjuhën malazeze. 
Deri në vitin 2009 diplomuan 32 kandidatë. 

Last Updated on Thursday, 01 September 2011 22:11
 

S5 Box

Login Form